torsdag 25 februari 2010

Stickning

Oj, oj ,oj vad kul det va
Har inte kunnat ana att jag skulle känna sådan inspiration till att sticka mer. 1½ h bara rasade iväg och Hanna min Hanna sov hela tiden (duktig tjej). De äldre barnen var också duktiga tycker jag, inte lätt när man också vill vara med och sticka.

Vår Läromestare, Britt-Marie visade grunderna i hur man lägger upp maskor och första provet var att lägga upp 20 maskor och sticka ett 10 cm långt stycke rätstickning. Så långt är jag med även om det var lite ringrostigt =). Nästa gång ska vi göra handledsvärmare eller Pulsvärmare som de också kallas. Vi har fått i läxa att lägga upp 38 maskor, sticka ett varv och sedan fördela maskorna på fyra stickor och sticka runt till önskad längd. Ska väl inte vara allt för svårt. Vi fick också lära oss lite om olika garn och stickor. Hon rekommenderade att vi stickade lite olika garn med olika stickor och göra en pärm av proverna där vi redovisar för vilket sorts garn, hur många varv och hur många cm stycket blev. På så sett lär man sig hur löst/hårt man stickar och kan lättare beräkna garn och se hur resultatet kan bli om man skall sticka efter andra mönster i framtiden. Ganska smart tycker jag.

Britt-Marie tipsade om en nyutgiven stickhandbok som är väldigt utförlig och pedagogisk, kan med fördel även användas som ett Lexicon för att se vilka stickor och olika garner som finns, för det är ett hav av utbud vill jag lova. Funderar på att införskaffa mig en.
ISBN 978-91-37-13106-1

Garn med Barn

Har anmält mig till en kurs på Medborgarskolan med några andra mammor som jag träffar under min mammaledighet. Kursen är ptecis vad den heter "Garn med barn" och tanken är att du ska lära dig sticka medans du har med ditt barn.

Vi skulle ta med strumpstickor nr 3,5 och 1 hg Ullgarn. Bara denna instruktion är konstig för den oinvigde. Vad vi ska göra vet jag inte men det kommer sannorlikt att dyka upp en resumé